Geschikte habitat bestuivers
De kaart geeft een beeld van de ruimtelijke spreiding van geschikte habitatten voor bestuivers. Omdat sommige bestuivers slechts weinig nodig hebben als leefgebied is momenteel alle groene ruimte aangeduid als potentiële habitat. Om groene ruimtes te bepalen is gebruik gemaakt van de LCEU ecosysteemtypen kaart van het CBS. De kaart is geproduceerd voor de Atlas Natuurlijk Kapitaal door kennisinstituten RIVM en VITO (België).
Simple
Basis
- Unique resource identifier
-
a980a7ee-d16c-4700-8ad0-dcb7d7a77c7f
- Status
- Completed
- Keywords
-
-
bestuiving
-
geschikte habitat
-
- Date (Creation)
- 2016-10-12
- Statement
-
Deze kaart is een product van de Atlas Natuurlijk Kapitaal.
Achtergronden en literatuur:
Van Gossum, P., Danckaert, S., Spanhove, T., & Wils, C. (2014). Hoofdstuk 11 - Ecosysteemdienst voedselproductie. In M. Stevens (Ed.), Natuurrapport - Toestand en trend van ecosystemen en ecosysteemdiensten in Vlaanderen. Brussel: Instituut voor Natuur-en Bosonderzoek.
Bollen, B. (2012). Optimalisatie van de bodemgeschiktheidskaart op basis van de drainage en textuurklasse. Brussel.
de Nocker L., Backx Hans, van Hove Ditske , Meire Patrick, et al..- Multifunctionaliteit van overstromingsgebieden : wetenschappelijke bepaling van de impact van waterberging op natuur, bos en landbouw : eindrapport Studie uitgevoerd in opdracht van VMM door Vito, IMS, in samenwerking met Universiteit Antwerpen, Onderzoeksgroep Ecosysteembeheer, Universiteit Gent, Vakgroep Landbouweconomie, Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek
Reubens, B., D’Haene, K., D’Hose, T., & Ruysschaert, G. (2010). Bodemkwaliteit en landbouw : een literatuurstudie. Merelbeke-Lemberge.
Van Gossum, P., Aertsens, J., Sturm, A., Van Reeth, W., Mewes, M., Van Daele, T., … Wils, C. (2012). Optimalisatie van natuurbeleid in landbouwgebied : ECOPAY. Brussel.
- Use limitation
-
Geen beperkingen
Legal constraints
- Access constraints
- Other restrictions
- Other constraints
-
Geen beperkingen
- Other constraints
spatial
- Distance
- 100 meters